Kirjoitettu 28.3.2024

Perussuomalaisten Keski-Pohjanmaan piirin kevätkokous vaatii tuulivoimarakentamiseen selkeitä pelisääntöjä

Lehdistötiedote
Julkaisuvapaa heti

Perussuomalaisten Keski-Pohjanmaan piirin kevätkokous vaatii tuulivoimarakentamiseen selkeitä pelisääntöjä

Kokkola, 27. maaliskuuta 2024 – Perussuomalaisten Keski-Pohjanmaan piiri kokoontui illalla vuotuiseen kevätkokoukseensa Kokkolassa. Kokouksen avasi piirin puheenjohtaja Timo Sillanpää, ja aluksi kuultiin kansanedustaja Pia Sillanpään tervehdyspuheenvuoro. Kokouksessa käsiteltiin sääntömääräisiä asioita, kuten tilinpäätöksen hyväksyntä ja tili- sekä vastuuvapauden myöntäminen tilikaudelta 2023 hallitukselle ja tilivelvollisille.

Kokouksessa tehtiin päätös julkaista julkilausuma, jossa todetaan, että tuulivoimarakentamisen ja kaivostoiminnan kehittämiselle luodaan yhdessä selkeät pelisäännöt. Julkilausumassa tuodaan esiin, että Keski-Pohjanmaan alueella on tunnustettu uusiutuvan energian potentiaali ja pyrkimys olla edelläkävijä energiamurroksessa. Samalla korostetaan, että kestävä kehitys edellyttää, että toiminnalle on asetettava selkeät raamit ennen toiminnan laajentamista. Näin varmistetaan, että tulevaisuuden toimenpiteet noudattavat yhteisesti sovittuja tavoitteita, kunnioittaen samalla toiminnan vaikutuspiirissä olevien asukkaiden mielipidettä sekä alueiden erityispiirteitä.

Pelisääntöjen puuttuminen voi johtaa tilanteeseen, jossa paikalliset yhteisöt ja luontoarvot jäävät huomiotta, mikä voi aiheuttaa konflikteja ja haittoja. Keski-Pohjanmaan Perussuomalaiset painottavat, että on ensiarvoisen tärkeää luoda kattavat ja hyväksytyt pelisäännöt, jotka ohjaavat tulevaisuuden energiainvestointeja ja varmistavat, että ne kunnioittavat paikallisen yhteisön tarpeita ja toiveita.

Energiapolitiikan on oltava tasapainossa alueen kulttuuriperinnön, maaseudun elinvoimaisuuden ja asukkaiden hyvinvoinnin kanssa.

Perussuomalaisten Keski-Pohjanmaan piirin kevätkokous asettaa selkeän linjan: on luotava selkeät pelisäännöt, joiden mukaisesti energiainvestointien on edettävä vastuullisesti ja yhteistyössä paikallisten toimijoiden kanssa, varmistaen, että Keski-Pohjanmaan alue kehittyy kestävällä ja yhteisöllisesti hyväksyttävällä tavalla.

Linkki julkilausumaan: https://keski-pohjanmaa.perussuomalaiset.fi/kannanotto/tuulivoimarakentamisen-pelisaannot/

Lisätietoja:
Timo Sillanpää, puheenjohtaja
Perussuomalaisten Keski-Pohjanmaan piiri ry
puh. 0400614734
timosillanpaa@nullgmail.com

Kirjoitettu 18.1.2024

Puhetta Perussuomalaisesta presidentistä vaalikierros

Suomen ja suomalaisten turvallisuus ja hyvinvointi ovat meidän arvopohjamme – nyt ja tulevaisuudessa. Puhetta Perussuomalaisesta presidentistä vaalikiertue Perussuomalaisten Keski-Pohjanmaan piirin alueella. Tule tapaamaan Perussuomalaisia kansaedustajia, sekä muita aktiiveja ja kuulet kuinka Suomessa asiat todella ovat.Presidenttiehdokas eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho vaalikiertueella sunnuntaina 21.1.2024 Pietarsaari, Kaustinen ja Kokkola.

Grillit kuumana, makkaratarjoilu. Tervetuloa!

Pe 12.1. Kaustinen (Halpa-Halli) klo 16-17,
Pe 19.1. Halsua klo 12-13, Perho klo 14-15, Veteli klo 16-17,
La 20.1. Pietarsaari (kävelykatu) klo 11-12, Uusikaarlepyy (K-Supermarket) klo 13 – 14,
Su 21.1. Jussi Halla-aho PAIKALLA! Pietarsaari 12.00-12.30, Kaustinen 14.20-14.50, Kokkola 15.40-16.10
Ke 24.1. Kälviä (K-Market) klo 11-12, Kannus (Halpa-Halli) klo 13-15, Toholampi (Tori) klo 16-17,
Pe 26.1. Kokkola (Minimani) Klo 15 – 18,
La 27.1 Kokkola (Purje) klo 12 – 14.

Kirjoitettu 18.1.2024

Jussi Halla-aho vierailee Pietarsaaressa, Kaustisella ja Kokkolassa

Presidenttiehdokas eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho Pietarsaaressa, Kaustisella ja Kokkolassa sunnuntaina 21.1.2024. Söndagen 21.1.2024 är Jussi Halla-aho i Jakobstad, Kaustby och Karleby. Tule tapaamaan Jussia ja paikallisia aktiiveja! Grilli kuumana jo ennen Jussin saapumista ja myös sen jälkeen. Tervetuloa!
Sunnuntai 21.1.2024
Pietarsaari 12.00-12.30
Kaustinen 14.20-14.50
Kokkola 15.40-16.10
Kirjoitettu 11.1.2024

Puhetta presidentistä!

Puhetta presidentistä! Suomen ja suomalaisten turvallisuus ja hyvinvointi ovat meidän arvopohjamme – nyt ja tulevaisuudessa. Puhetta Perussuomalaisesta presidentistä perjantaina 12.1.2024 klo 16-17 Kaustisen Halpa-Hallilla, Pajalantie 4 Kaustinen.

Perussuomalaisten Keski-Pohjanmaan piirin presidentinvaalien 2024 vaalikiertue. Tule tapaamaan PS kansaedustajia sekä muita aktiiveja ja kuulet kuinka Suomessa asiat todella ovat. Paikalla mm. kansanedustaja Antti Kangas.

Kirjoitettu 16.12.2023

Timo Sillanpää valittu Perussuomalaisten puoluehallituksen jäseneksi

TIEDOTE

Välittömästi julkaistavaksi

Päivämäärä: 16. joulukuuta 2023

Timo Sillanpää valittu Perussuomalaisten puoluehallituksen jäseneksi

Helsingissä lauantaina 16. joulukuuta 2023 pidetyssä Perussuomalaisten puoluevaltuuston kokouksessa valittiin Kokkolalainen Timo Sillanpää puoluehallituksen jäseneksi.

Sillanpää on kolmannen kauden kaupunginvaltuutettu Kokkolasta ja hän toimii myös kaupunginhallituksen 1. varapuheenjohtajana. Paikallisten luottamustehtävien lisäksi hän on Keski-Pohjanmaan hyvinvointialueen aluevaltuutettu ja valtuuston 2. varapuheenjohtaja sekä Keski-Pohjanmaan liitto hallituksen jäsen. Sillanpää johtaa Perussuomalaisten Keski-Pohjanmaan piiriä ja Kokkolan paikallisyhdistystä.

Sillanpään vahvuudet yhteistyössä ja ratkaisukeskeisyydessä, sekä vankka sitoutuminen puolueeseen ja yhteisten asioiden edistämiseen ovat olleet keskeisiä tekijöitä hänen valinnassaan.

Perussuomalaisten puoluevaltuusto valitsi kaksivuotiselle toimikaudelle seitsemän puoluehallituksen jäsentä ja nimesi puoluehallitukseen yhden eduskuntaryhmään kuuluvan jäsenen.

Hallitukseen valittiin: Jari Hast, Jari Immonen, Janne Luoma-aho, Esko Loukkola, Outi Mara, Kari Salminen ja Timo Sillanpää.

Eduskuntaryhmän edustajaksi puoluehallitukseen nimettiin ryhmän puheenjohtaja Jani Mäkelä.

Lisäksi puoluehallitukseen kuuluvat puoluekokouksessa 2023 valitut puheenjohtaja Riikka Purra, 1. varapuheenjohtaja Leena Meri, 2. varapuheenjohtaja Mauri Peltokangas, 3. varapuheenjohtaja Sebastian Tynkkynen sekä puoluesihteeri Harri Vuorenpää.

Linkki uutiseen: https://www.suomenuutiset.fi/perussuomalaiset-valitsi-jasenia-puoluehallitukseen/

Kirjoitettu 4.12.2023

Perussuomalaiset esittivät ryhmäavustuksiin varatun rahan siirtämistä hoidon ja hoivan toimialueelle

Perussuomalaisten aluevaltuustoryhmän Lehdistötiedote

Julkaisuvapaa heti

Keski-Pohjanmaan Hyvinvointialueen aluevaltuusto kokoontui tänään, 4. joulukuuta 2023, käsittelemään Toiminta- ja Taloussuunnitelmaa vuosille 2024-2026.

Perussuomalaisten aluevaltuutettu Tomi Kivelä esitti yhdessä kristillisdemokraattien valtuustoryhmän kanssa ehdotuksen: “Ryhmäavustuksiin varattu 200 000 euroa siirretään hoidon ja hoivan toimialueelle, erityisesti keskittyen omaishoitajien tukemiseen ja lääkearvioiden palvelusetelinpilotin laajentamiseen.”

Tämä ehdotus herätti laajaa keskustelua. Perussuomalaiset painottavat vahvasti tarvetta kohdentaa varat suoraan hoitoon ja hoivaan.

“On valitettavaa, että valtuusto päätti toisin kuin mitä alueen todellinen tarve olisi vaatinut. Hoito ja hoiva sekä omaishoidon tuki ovat olleet liian pitkään sivuroolissa päätöksenteossa,” Kivelä kommentoi.

Perussuomalaiset ovat pettyneitä päätökseen, jossa poliittiset ryhmät näyttävät asettavan oman toimintansa rahoituksen etusijalle hoidon ja hoivan sekä omaishoidon arvostuksen kustannuksella.

 

Lisätietoa:

Tomi Kivelä

Perussuomalaisten aluevaltuustoryhmän puheenjohtaja

Puhelin: +358 40 5489984

Sähköposti: tomi.kivela@nullkokkola.fi

Kirjoitettu 29.11.2023

Sote-ministeri Kaisa Juuso Kokkolassa

Kokkolassa kaupunginkirjastossa 2.12. klo 12.00-12.45 ajan hermolla olevaa tietoa Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson kertomana.

Paikalla myös kansanedustaja Pia Sillanpää sekä Keski-Pohjanmaan hyvinvointialueen Perussuomalaisia aluevaltuutettuja.

Tervetuloa juttelemaan!

Kirjoitettu 11.11.2023

Keski-Pohjanmaan Perussuomalaisten johdossa jatkaa Timo Sillanpää

Keski-Pohjanmaan Perussuomalaiset kokoontui lauantaina 11.11.2023 Kannuksen kaupungintalolla piirin syyskokoukseen. Kokousväki yksimielisesti valitsi Kokkolalaisen Timo Sillanpään jatkamaan piirinpuheenjohtajana v. 2024, samoin valittiin piirihallituksen jäsenet (varat).

Halsua: Pertti Kauppinen.
Kannus: Kari Virkkala (Vesa Hernesniemi), Jaakko Kolppanen (Antti Huhtala).
Kaustinen: Mika Koskinen (Marko Rahkonen), Raija Läspä (Veli-Matti Varila), Urpo Myllymäki (Tuija Lahti-Luopa), Tapani Pollari (Tiina Haukilahti).
Kokkola: Toni Haukirauma (Anna-Liisa Kinnunen), Ulpu Keränen (Olli-Pekka Kinnunen), Jari Kleemola (Niko Keränen), Jussi Känsälä (Hanna Virtanen), Teemu Koskela (Minna Koskela).
Kruunupyy: Kirsi Lindh (Mika Raikula).
Lestijärvi: Juha Salminen (Raino Oikari).
Perho: Markus Kivelä (Ilona Alatalo).
Pietarsaari: Jorma Malinen (Sami Laurila), Martti Puoskari (Mauri Nyyssölä).
Toholampi: Niko Tervala.
Veteli: Kari Arkkukangas (Ilpo Åivo), Arto Pihlajamaa (Pekka Koivumäki), Kari Pollari (Pirjo Korkeasaari).

Perussuomalaiset rp:n puoluesihteerin Harri Vuorenpään, kansanedustaja Pia Sillanpää ja järjestösihteerin Kai Karhukorpi toivat tervedyksensä vuosikokoukselle.

Perussuomalaisten Keski-Pohjanmaan piirin kokous antoi julkilausuman, jolla se haluaa korostaa sitoutumista suomalaisten etujen ajamiseen ja arvostelee edellistä hallitusta vastuuttomasta talouspolitiikasta. Lue julkilausuma täältä: https://keski-pohjanmaa.perussuomalaiset.fi/kannanotto/perussuomalainen-linja-kestaa/

 

 

 

Kirjoitettu 8.11.2023

Syyskokous 2023

Perussuomalaisten Keski-Pohjanmaan piiri ry:n sääntömääräinen syyskokous pidetään lauantaina 11.11. klo 13 Kannuksen kaupungintalon valtuustosalissa, Asematie 1. Käsitellään sääntömääräiset asiat. Kokouksen koollekutsujana piirihallitus. Tervetuloa!

Paikalla on puolusihteeri Harri Vuorenpää ja kansanedustaja Pia Sillanpää.

 

Kirjoitettu 21.8.2023

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän kesäkokous järjestetään 22.-23.8. Kokkolassa

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän vuotuinen kesäkokous järjestetään tänä vuonna Kokkolassa. Eduskuntaryhmä vierailee kokouspäivien aikana Kokkolan suurteollisuusalueella. Toisena kokouspäivänä kansanedustajat jalkautuvat kansan juttusille Kokkolan iltatorille keskiviikkona 23.8.2023 klo 1600. Puolueen puheenjohtaja ja valtiovarainministeri Riikka Purra pitää puheen torin lavalla klo 1600.

Kirjoitettu 3.4.2023

Keski-Pohjanmaan Perussuomalaiset sai eduskuntavaaleissa kaksi ehdokasta läpi

Perussuomalaisten Keski-Pohjanmaan piiri asetti heinäkuun alussa 2022 viisi ehdokasta kevään 2023 eduskuntavaaleihin. 2.4.2023 pidetyissä eduskuntavaaleissa Vaasan vaalipiiristä valittiin kansanedustajiksi neljä ehdokasta, joista kaksi on Keski-Pohjanmaalta.

Mauri Peltokangas 14542 ääntä (lisäystä 1428 ääntä), valittiin toiselle kaudelle

Pia Sillanpää 3776 ääntä, valittiin ensimmäistä kertaa

Piirin puheenjohtaja Timo Sillanpää totesi ehdokasasettelun onnistuneen, koska kaikki viisi keskipohjalaista ehdokasta toivat ääniä puolueelle ja auttoivat myös valtakunnallisessa menestyksessä.

 

Perussuomalaiset, Keski-Pohjanmaan piiri

Kirjoitettu 3.8.2022

Perussuomalaiset Perhon markkinoilla lauantaina 6.8.2022 klo 10-14

Keski-Pohjanmaan Perussuomalaiset osallistuvat Perhon markkinoille. Paikalla tavattavissa myös keskipohjalaisia eduskuntavaaliehdokkaita, tervetuloa!

Kirjoitettu 4.7.2022

Keski-Pohjanmaan Perussuomalaiset nimesi 5 eduskuntavaaliehdokasta

Keski-Pohjanmaan Perussuomalaiset kokoontui 3.7.2022 kevätkokoukseen Vetelissä, Veikkolan seuratalolla. Piirikokous käsitteli sääntömääräiset kokousasiat ja päätti muun muassa vuoden 2021 tilinpäätöksestä ja vastuunvapauden myöntämisestä hallitukselle.

Vuosikokous päätti myös eduskuntavaalien ehdokasasettelusta Keski-Pohjanmaan osalta. Piirikokous valtuutti Keski-Pohjanmaan piirinhallituksen päättämään eduskuntavaaliehdokkaista kevään 2023 eduskuntavaaleihin. Piirikokouksen jälkeen kokoontunut piirihallitus nimesi yksimielisesti seuraavat viisi henkilöä ehdokkaikseen:

Manolis Huuki 31, Valtiotieteen kandidaatin Kannuksesta. Manolikselle tärkeitä teemoja ovat maanpuolustus-, maaseutu- ja koulutuspoliittiset kysymykset.

Ulpu Keränen 41, Poliisivankilan vartijan Kokkolasta.

Jorma Malinen 63, Oikeusnotaari, ylikonstaapeli (evp) Uudestakaarlepyystä. Jormalle tärkeitä teemoja ovat maatalous-, liikenne- ja turvapaikkapolitiikkaan liittyvät asiat.

Mauri Peltokangas, 56 Kansanedustaja Kokkolasta

Pia Sillanpää 44, Kätilö, yrittäjä Kokkolasta. Pialle tärkeitä teemoja ovat sotealan, ruoka- ja energiantuotannon huoltovarmuuteen liittyvät kysymykset.

Keski-Pohjanmaan piirin puheenjohtaja Timo Sillanpää kommentoi piirihallituksen valintoja seuraavasti:

”Valitsemamme ehdokkaat edustavat monipuolisesti perussuomalaista Suomea ja ovat yksiselitteisesti parhaimmat ehdokkaat, joita alueella voi äänestää. Kansalaisilla on siis mahdollisuus valita Perussuomalaisten piirin aktiivisista ehdokkaista se mieluisin, henkilö, joka ajaa vaalipiirimme asioita.

Suomalaisen politiikan ajankohtaisista kysymyksistä ehdokkaat ovat huolissaan muun muassa energiakysymyksistä niin alueellamme kuin Suomessa yleensä– onko bensa halpaa, onko meillä riittävästi edullista energiaa kotien lämmittämiseksi ja riittääkö kotimainen ruoka varmasti jokaiselle? Näihin huoliin ehdokkaamme haluavat täysimääräisesti vaikuttaa. Siksi olemme jo nyt liikkeellä kuuntelemassa ihmisten huolia ja murheita vaikean talven edessä.”

Yhteystiedot:

Timo Sillanpää, Perussuomalaisten Keski-Pohjanmaan piirin puheenjohtaja

puh. 0400614734

timosillanpaa@nullgmail.com

Kirjoitettu 5.1.2022

Aluevaalimainos

Perussuomalaisten Keski-Pohjanmaan piiri on julkaisut aluevaalimainoksensa. Lataa mainos tästä: PS aluevaalimainos

Rakkaudesta Keski-pohjanmaahan on tukemista, välittämistä, sanoja ja tekoja, rehellisyyttä sen kaikkien asukkaiden hyväksi. Tutustu ja löydä oma Perussuomalainen aluevaaliehdokkaasi osoitteesta https://vaalit.perussuomalaiset.fi/alu…/alue/keski-pohjanmaa

 

Kirjoitettu 19.12.2021

Perussuomalaisten Keski-Pohjanmaan piiri valitsi Timo Sillanpään jatkokaudelle puheenjohtajan tehtäviin

Keski-Pohjanmaan Perussuomalaiset kokoontui syyskokouksessa 19.12.2021 ja valitsi uuden piirihallituksen vuodelle 2022. Piiri valitsi yksimielisesti nykyisen puheenjohtajan, Timo Sillanpään jatkamaan piirin puheenjohtajan vuonna 2022. Sillanpää nostaa keskeisiksi tavoitteiksi piirin toiminnassa vuonna 2022 Perussuomalaisten vaikutusvallan kasvattamisen.

”Perussuomalaisia kuunnellaan paremmin ja meidän näkemyksemme huomioidaan päätöksentekoprosesseissa. Tämä muutos on seurausta hyvin menneistä kuntavaaleista maakuntamme alueilla. Perussuomalaiset on jatkossa tärkeä päättäjä Keski-Pohjanmaan alueella.” – Sillanpää toteaa.

Piirikokousta kunnioitti läsnäolollaan puolueen puheenjohtaja Riikka Purra yhdessä 2. varapuheenjohtaja Mauri Peltokankaan ja puoluesihteeri Arto Luukkasen kanssa. Purra puhui kokousväelle siitä, miten nykyinen sote-uudistus aluevaaleineen ei tule ratkaisemaan perusterveydenhuollon ongelmia. Purralle suomalaisten asettaminen ensin on keskeisin periaate, jonka pitää ohjata päätöksentekoa myös aluetasolla.

Lisäksi piirin vuosikokous hyväksyi julkilausuman Keski-Pohjanmaan aluevaaliorganisaation rakenteesta. Perussuomalaiset esittää organisaatiomalliksi nk. lautakuntamallia, jossa toteutuu valtuuston edustus ja läsnäolo aluevaltuuston päätöksenteon valmisteluvaiheessa. Keski-Pohjanmaan Perussuomalaiset suhtautuvat kielteisesti kaavailtuun neuvottelukuntamalliin, jossa aluevaltuustoon valituilla ei ole päätösvaltaa asioihin. Perussuomalaiset vaatii demokraattista päätöksentekoa, jossa aluevaltuusto ei ole vain kumileimasin, vaan päätöksenteon valmistelu ja toimeenpanovaiheessa tulee näkyä aluevaltuutettujen valta, joka on vaaleissa saatu.

Keski-Pohjanmaan Perussuomalaisten piirin toiminta kattaa koko maakunnan alueen Kokkolasta Lesti- ja Perhojokilaaksoon sekä Kruunupyyn että Pietarsaaren seudun paikallisyhdistyksiin asti.

Kirjoitettu 14.12.2021

67 aluevaaliehdokasta

Keski-pohjanmaan Perussuomalaiset ry:n piirin hallitus on nimennyt kaikkiaan 67 ehdokasta tuleviin aluevaaleihin.

Perussuomalaiset lähtävät aluevaaleihin laajalla ja osaavalla ryhmällä. Suuri ehdokas määrä kertoo ytimekkäästi sen, että maakunnassa on herännyt yhteishenki joka viesti on selvä. Meidän on pidettävät toisistamme huolta ja turvattava maakunnan ihmisten terveys- sekä pelastuspalvelujen saatavus koko maakunnan alueella. Piirin hallitus haluaa jo tässä vaiheessa kiittää kaikkia ehdokkaita ja toivoo positiivisen me hengen kasvavan entisestään keski-pohjanmaalla. Löydä oma suosikkisi tästä listasta!

Tustustu ehdokkaisiin osoiteessa https://vaalit.perussuomalaiset.fi/aluevaalit/alue/keski-pohjanmaa
Alanko Sointu Kokkola Lasten ja nuorten erityisohjaaja
Alatalo Ilona Perho Kotiäiti
Haapaniemi Asko Kokkola Maatalouslomittaja
Halmekangas Janne Kokkola Työnjohtaja
Haukilahti Tiina Kaustinen Lähihoitaja
Hautamäki Jorma Kokkola Eläkeläinen, elementtiasentaja
Heinua Susanna Kokkola Lähihoitaja, yhteisöpedagogiopiskelija (AMK)
Humalajoki Jarmo Kokkola Lehtori
Huopana Valio Perho Yrittäjä, eläkeläinen
Huuki Manolis Kannus Valtiotieteen kanditaatti, kaupunginvaltuutettu
Hägglund Sofia Kokkola Lähihoitaja
Jokela Marko Kokkola Maanrakennusurakoitsija, kaivinkoneen kuljettaja
Jylhä Sari Kokkola Hyvinvointialan yrittäjä sit.
Kalliokoski Matti Kokkola Trukin kuljettaja, sopimuspalomies
Kastrén Heidi Kokkola Yrittäjä
Kattilakoski Lauri Kokkola Lähihoitaja
Keränen Ulpu Kokkola Poliisivankilan vartija
Keränen Niko Kokkola Suunnittelija
Kiiskilä Juho Lestijärvi Yrittäjä
Kivelä Markus Perho Yrittäjä, ruoantuottaja
Kivelä Tomi Kokkola Vanhempi rajavartija
Kivelä Reijo Kokkola Sotatieteiden maisteri, majuri (evp)
Kleemola Jari Kokkola Merkonomi
Knuuti Jouni Kokkola Veturinkuljettaja
Koivukoski Matti Kokkola Yrittäjä
Kolppanen Jaakko Kannus Yrittäjä
Korkeasaari Pirjo Veteli Hierontatrittäjä, seminologi
Korpijärvi Kari Kokkola Yrittäjä
Koskela Minna Kokkola Ostaja, tradenomi
Koskinen Mika Kaustinen Yrittäjä
Lahnalampi Jarmo Kokkola Sähköasentaja sit.
Larsen Vivian Kokkola Kokemusasiantuntija sit.
Lassila Timo Kokkola Yrittäjä, eläkeläinen
Lepojärvi Seppo Kokkola Yrittäjä, taksiparoni
Leppälä Ville Kokkola Ensihoitaja, sairaanhoitaja AMK
Lindskog Tina Kaustinen Perushoitaja, yrittäjä
Nygård Boris Kokkola Valtiotieteen maisteri
Ojala Tuomo Kokkola Tradenomi
Palosaari Tarja Kokkola Eläkeläinen, toimitusjohtaja
Peltokangas Mauri Kokkola Kansanedustaja
Pihlajakangas Päivä Kannus Sairaanhoitaja
Pihlajamaa Urpo Kokkola Eläkeläinen, palopäällikkö
Pollari Kari Veteli Yrittäjä, prosessinhoitaja
Puolimatka Pekka Kokkola Työnvalvoja
Rehula Tuomas Kokkola Työnjohtaja
Rekilä Riitta Kokkola Mielenterveyshoitaja, eläkeläinen
Rekilä Hannu Kokkola Rakennusmestari
Salmi Marko Kokkola Yrittäjä, hitsaaja
Salmijärvi Jouko Kokkola Eläkeläinen sähköasentaja sit.
Salminen Juha Lestijärvi Kirjanpitäjä
Saralampi Antti Perho Eläkeläinen
Sidorikhin Ivan Kokkola Kalustopäällikkö sit.
Siirilä Mika Kokkola Eläkeläinen
Sillanpää Timo Kokkola Yrittäjä, palomies
Sillanpää Pia Kokkola Kätilö, yrittäjä
Sirviö Juha-Pekka Kokkola Eläkeläinen
Suominen Juho-Pekka Kokkola Veneenrakentaja
Taivassalo Ahti Perho Yrittäjä
Tervala Niko Toholampi Tuotantotyöntekijä
Timonen Ritva Kaustinen Hyvinvointialan yrittäjä
Timonen Risto Kaustinen Yrittäjä
Tuominiemi Jukka Halsua Yrittäjä, sähkötekniikan Insinööri
Vasalmpi Kimmo Perho Kokemusasiantuntija
Virtanen Mika Kokkola Aluepäällikkö
Vuolle Sari Kokkola Ruokala ja puhtaanapitoammattilainen
Ylikorpi Mika Kokkola Projektipäällikkö
Åivo Ilpo Veteli Metsäinsinööri
Kirjoitettu 2.12.2021

Aluevaalien ensimmäiset ehdokkaat

Keski-pohjanmaan Perussuomalaiset piirin hallitus on nimennyt ensimmäiset 49 ehdokasta tuleviin aluevaaleihin. Täysi lista on kooltaan 73 ehdokasta.

Perussuomalaisten viesti on selkeä, kampaviineri kabineteille ei ole tilaa. Hyvinvointialueen varat tulee käyttää terveys- sekä pelastuspalvelujen säilyttämiseen ja kehittämiseen eikä poliittisiin juhlapuheisiin. Vaikka keski-pohjanmaan Perussuomalaiset keskittyvät nyt terveys- ja pelastuspalvelujen puolustamiseen, niin samalla ympäri Suomea vastustamme kohtuuttomia veroja polttoaineiden osalta sekä korkeaa sähkön hintaa, jotka molemmat suoraan vähentävät sitä rahamäärää jolla kansalaisten terveydestä ja turvallisuudesta huolehditaan.

 

Tuominiemi JukkaHalsua – Yrittäjä, sähkötekniikan insinööri

 

Huuki Manolis – Kannus – Valtiotieteen Kanditaatti

Kolppanen JaakkoKannus – Yrittäjä

Pihlajakangas PäiviKannus – Sairaanhoitaja

 

Haukilahti TiinaKaustinenLähihoitaja

Lindskog TinaKaustinen – Yrittäjä, perushoitaja

 

Haapaniemi AskoKokkola – Maatalouslomittaja

Hautamäki JormaKokkola – Eläkeläinen

Heinua SusannaKokkolaLähihoitaja

Humalajoki JarmoKokkola – Lehtori

Hägglund SofiaKokkola – Lähihoitaja

Jokela MarkoKokkola – Maanrakennusurakoitsija

Kalliokoski MattiKokkola – Sopimuspalomies, trukinkuljettaja

Kastren HeidiKokkolaYrittäjä

Keränen NikoKokkola – Suunnittelija

Keränen UlpuKokkola – Poliisivankilan vartija

Kleemola JariKokkola – Merkonomi

Knuuti JouniKokkola – Veturinkuljettaja

Koivukoski MattiKokkolaYrittäjä

Korpijärvi KariKokkola – Yrittäjä

Koskela MinnaKokkola – Ostaja, tradenomi

Lassila TimoKokkola – Yrittäjä, eläkeläinen

Lepojärvi SeppoKokkola – Yrittäjä

Nygård BorisKokkola – Valtiotieteen maisteri

Palosaari TarjaKokkola – Toimitusjohtaja, eläkeläinen

Puolimatka Pekka – Kokkola – Työnvalvoja

Rehula TuomasKokkola – Työnjohtaja

Rekilä HannuKokkola – Rakennusmestari

Rekilä RiittaKokkola – Mielenterveyshoitaja, eläkäläinen

Salmi MarkoKokkola – Yrittäjä, hitsaaja

Sidorikhin IvanKokkola – Kalustopäällikkö

Siirilä MikaKokkola – Eläkeläinen

Sillanpää TimoKokkola – Yrittäjä, palomies

Sillanpää PiaKokkola – Kätilö, yrittäjä

Sirviö Juha-PekkaKokkola – Eläkeläinen

Suominen Juho-PekkaKokkola – Veneenrakentaja

Virtanen MikaKokkola – Aluepäällikkö

Ylikorpi MikaKokkola – Projektipäällikkö

 

Salminen JuhaLestijärvi – Kirjanpitäjä

 

Huopana ValioPerho – Yrittäjä, eläkeläinen

Kivelä MarkusPerhoYrittäjä, ruantuottaja

Saralampi AnttiPerho – Eläkeläinen

Taivassalo AhtiPerho – Yrittäjä

Vasalampi KimmoPerho – Kokemusasiantuntija

 

Tervala NikoToholampiTuotantotyöntekijä

 

Korkeasaari PirjoVeteli – Yrittäjä, seminologi

Pollari KariVeteli- Yrittäjä, prosessinhoitaja

Åivo IlpoVeteliMetsäinsinööri

Kirjoitettu 19.1.2021

Hallitus järjestäytyi

Perussuomalaisten Keski-Pohjanmaan piiri ry:n hallitus piti järjestäytymiskokouksen torstaina 14.1.2021. Hallitus valitsi 1. varapuheenjohtajaksi Manoli Huuki vastuualueena viestintä, 2. varapuheenjohtajaksi Boris Nygård vastuualueena vaaliohjelma ja 3. varapuheenjohtajaksi Marko Rahkonen vastuualueena vaalit. Uudeksi piirisihteeriksi valittiin Mika Virtanen Kokkolasta. Piirin internet-sivun ja facebook-profiilin ylläpitäjäksi valittiin Manolis Huuki. Hallitus päätetiin perustaa työvaliokunnan, johon kuuluvat puheenjohtaja, varapuheenjohtajat, piirisihteeri, taloudenhoitaja sekä 5 jäsentä, jotka ovat Jari
Kleemola, Jussi Känsälä, Jorma Malinen, Kari Arkkukangas ja Tuija Lahti-Luopa.

Kirjoitettu 8.1.2021

Puheenjohtajana jatkaa Timo Sillanpää – syyskokouksen valinnat

Keski-Pohjanmaan Perussuomalaisten piiri ry. on pitänyt vuosikokouksen 7.1.2021. Piirin puheenjohtajana jatkaa Timo Sillanpää ja piirihallituksen varsinaisiksi jäseniksi on valittu Vesa Hernesniemi, Manolis Huuki, Marko Rahkonen, Mika Koskinen, Tuija Lahti-Luopa, Sami Mäkelä, Tina Lindskog, Ulpu Keränen, Jari Kleemola, Jussi Känsälä, Pekka Puolimatka, Boris Nygård, Juha Salminen, Antti Saralampi, Jarmo Nykänen, Kari Arkkukangas, Arto Pihlajamaa ja Jorma Malinen.

Perussuomalaiset käsittelivät kokouksessaan Soiten päätösten vaikutusta kuntien taloudelliseen tilanteeseen, kunnissa on Soiten toimintavuosien 2017-2020 aikana sote kustannukset kasvaneet voimakkaasti eikä kunnat voi omilla päätöksillään vaikuttaa kustannusten kasvuun. Vuosittain tarvitaan lisämäärärahoja kulujen kattamiseen, pääosin kunnat joutuvat kattamaan em. kustannukset lainarahoituksella ja kustannusten kasvu on osassa kuntia johtanut jopa henkilöstön lomautuspäätöksiin.

Vuonna 2018 Soite joutui perustamissopimuksen perusteella palauttamaan kunnille keräämiään ylijäämämaksuosuuksia liki 12 miljoonaa euroa. Ylivieskan ja Kalajokilaakson kunnat ovat vaatimassa peruspääoman palautuksia 1,4 miljoonaa euroa valmistautuessaan tulevaan sote-uudistukseen. Sote uudistuksessa siirtyy Soite kokonaisuudessaan, kiinteistöineen sekä pääomineen maakuntien hallintaan.

Kuntien maksamista Soiten maksuosuuksista on siirtynyt Soiten päätöksillä Kiinteistöyhtiö H-Seitsikon taseeseen sijoitetun vapaan pääoman siirtoina. Edellä mainitun yhtiön tilinpäätöksessä 2019 on sijoitetun vapaan pääoman arvo ollut 8,1 miljoonaa euroa ja mikäli tähän lisätään esim. Kokkolan kaupunginvaltuuston lisämäärärahapykälässä 96 § ollut 1,4 miljoonan lisäpääomitus on kuntien maksamia verovaroja silloin Soiten tytäryhtiössä yhteensä 9,5 miljoonaa euroa.

Ylijäämät tulisi Soiten perussopimuksen mukaisesti palauttaa kunnille, kuitenkin on Soite ”jemmannut” ylijäämät tytäryhtiöönsä ja soteuudistuksen yhteydessä jäävät em. varat ns. ”uuteen organisaatioon.” Huomioiden kuntien taloudellinen tilanne ja erityisesti kuntien henkilöstön lomautuspäätökset tulisi kuntien voida uudelleen arvioida lisämäärärahojen ja Soiten maksuosuuksien tarpeellisuus mikäli em. ylijäämät palautettaisiin Soiten jäsenkunnille, tällöin myös kuntien henkilöstön lomautustarve poistuu.

Epäselvää on myös, mikä käyttötarkoitus näin mittavilla kuntien varojen siirroilla on Soiten omistamaan kiinteistöyhtiöön ja mitä varoille sekä rakennuksille tapahtuu tulevassa sote maakuntauudistuksessa? Siirtyvätkö ne vastikkeetta Maakuntien tilakeskukselle ja jäävätkö syömävelat kunnille?

Kirjoitettu 6.1.2021

Syyskokous ohje etäkokoukseen osallistujille

Perussuomalaisten Keski-Pohjanmaan piirin syyskokous järjestetään torstaina 7.1.2021 klo 1800 etäkokouksena Microsoft Teams viestintäalustaa käyttäen.

Kokoukseen osallistuvilta kokousedustajilta vaaditaan ennakkoilmoittautuminen etäkokouslinkin lähettämiseksi ja
mahdollisten äänestysten toteuttamiseksi sekä varmistetaan kokoontumisrajoitusten toteutuminen.

Etäkokous: Microsoft Teams, linkki kokoukseen lähetetään ilmoittautuneille sähköpostilla viimeistään torstaina 7.1.2021 klo 1200.
Kokouksen fyysinen paikka: Hotelli Kaustinen, Pajalantie 24 Kaustinen.

Teams-etäkokous avataan klo 1730, jonka jälkeen kokoukseen osallistuvat voivat liittyä siihen ja testata toiminnan.
Kokoukseen osallistujat avaavat mikrofonin ja kuvayhteyden puheenvuoronsa ajaksi ja sulkevat ne puheenvuoron jälkeen.
Puheenvuorot pyydetään kommenttikentän kautta kirjoittamalla pv.
Puheenjohtaja jakaa puheenvuorot.

Esityslista valmistellaan mahdollisimman pitkälle etukäteen kokouksen sujuvuuden takaamiseksi.

Äänestykset toteutetaan huutoäänestyksenä tai lippuäänestyksenä.

Huutoäänestys toteutetaan osallistujanimilistan mukaan järjestyksessä, jolloin kukin vuorollaan avaa kuva ja ääniyhteyden ja vastaa JAA, EI tai TYHJÄ.
Lippuäänestys toteutetaan sähköistä Äänestyskoppi.fi -palvelua käyttäen. Jokaisella äänestäjällä tulee olla käytössä henkilökohtainen sähköpostiosoite, joka on ilmoitettu etukäteen kokouksen järjestäjille. Kokoukseen osallistuvien kokousedustajien sähköpostiosoitteet syötetään äänestyspalveluun etukäteen valmiiksi. Suljetussa äänestyksessä kokoukseen osallistuvalle tulee sähköpostiviesti, jossa pyydetään siirtymään äänestykseen klikkaamalla linkkiä. Internetselaimeen aukeaa sivu valitaan äänestettävä asia ja painetaan Äänestä-painiketta. Tämän jälkeen pyydetään vielä vahvistamaan valinta, jonka jälkeen äänestys kirjautuu järjestelmään. Äänestyksen päätyttyä järjestelmä näyttää äänestyksen tuloksen
äänestyksen järjestäjälle.
Äänestyksiin varajärjestelmänä signspace.

Kokouspaikalle osallistuu puheenjohtaja ja kaksi sihteeriä.

Kirjoitettu 4.1.2021

Ilmoittaudu piirin syyskokoukseen

Perussuomalaisten Keski-Pohjanmaan piirin syyskokous järjestetään torstaina 7.1.2021 klo 1800 etäkokouksena Microsoft Teams viestintäalustaa käyttäen.
Koronasta johtuvien kokoontumisrajoitusten vuoksi hyödynnetään etäkokousta ja paikan päällä osallistuvien määrä rajoitetaan 10 henkeen.

Kokousjärjestelyiden vuoksi kokoukseen osallistuvilta kokousedustajilta edellytetään ennakkoilmoittautuminen kokoukseen keskiviikkoon 6.1.2020 klo 1800 mennessä. Etänä kokoukseen osallistuvalla tulee olla käytössään henkilökohtainen sähköpostiosoite, joka on ilmoitetaan ilmoittautumisen yhteydessä kokouksen järjestäjille. Mahdolliset suljetut äänestykset toteutetaan etänä sähköisesti ja linkki äänestyksiin lähetetään sähköpostilla.
Ilmoittautuminen kokoukseen Timo Sillanpäälle timosillanpaa@nullgmail.com tai puh. 0400614734
Ilmoittatuneille lähetetään linkki kokoukseen ja ohjeet.
Kokoukseen ilmoittautuneille lähetetään ohjeet ja esityslista sähköpostilla keskiviikkona 6.1.2020 klo 2000.

Kirjoitettu 7.12.2020

Syyskokous 7.1.2021

Korona rajoituksista johtuen Perussuomalaisten Keski-Pohjanmaan piiri ry:n siirretty sääntömääräinen syyskokous pidetään torstaina 7.1.2021 klo 18 Hotelli Kaustisella, Pajalantie 24, Kaustinen. Käsitellään sääntömääräiset asiat sekä tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen vuodelta 2019. Kokouksen koollekutsujana piirihallitus. Tarkemmat kokoontumisohjeet ja ohjeet etäkokousmahdollisuudesta julkaistaan piirin internetsivuilla. Tervetuloa!

Kirjoitettu 29.9.2020

Haetaan vaalityöntekijää

Perussuomalaisten Keski-Pohjanmaan piiri ry palkkaa määräaikaiseen, kokopäivä työsuhteeseen kolmeksi
kuukaudeksi,

vaalityöntekijän tai vaalityöparin

Vaalityöntekijän tai työparin tarkoituksena on tehdä tulevien kuntavaalien valmistautumiseen liittyvää
työtä.

Valittavalta henkilöltä tai henkilöiltä edellytetään perussuomalaista aatemaailmaa, osaamista ja hyvää
tuntemusta tietojärjestelmien käyttöön ja hallintaan, sekä henkilöinä luotettavia ja innostavia sekä
yhteistyökykyisiä ja joustavia työajan käyttöön.

Työ alkaa tulevan joulukuun puolessa välissä ja päättyy kevään 2021 kuntavaalien ehdokaslistojen
jättämiseen. Piirihallituksen puheenjohtaja Timo Sillanpää antaa tarvittaessa työkokonaisuudesta
tarkempaa tietoa, puh. 0400 614734 tai sähköpostitse.

Hakemukset jätetään 04.10.2020 loppuun mennessä postitse tai sähköpostitse Perussuomalaisten
Keskipohjanmaan piirin puheenjohtajalle, joko postiosoitteella: Timo Sillanpää Mäkipellonpää 6 67700
Kokkola tai sähköpostitse timosillanpaa@nullgmail.com

Kirjoitettu 29.9.2020

Riikka Purra Keski-Pohjanmaalla

Perussuomalaisten 1. varapuheenjohtaja Riikka Purra ja kansanedustaja Mauri Peltokangas ovat viikonloppuna 3.-4.10.2020 kiertuella Keski-Pohjanmaalla. Tervetuloa jäseneksi ja ehdolle!

 

Kirjoitettu 28.2.2020

Kuntavaalikutsunnat

Ryhdy ehdolle Perussuomalaisten kuntapäättäjäksi!
Perussuomalaisten Keski-Pohjanmaan piirin kuntavaalien aloitustapahtuma KUNTAVAALIKUTSUNNAT järjestetään 7.3. klo 13-15 Kokkolan kaupungintalolla.
Paikalla ovat Jussi Halla-Aho ja Mauri Peltokangas.

TERVETULOA!

Ryhdy ehdolle Perussuomalaisten kuntapäättäjäksi!
Perussuomalaisten Keski-Pohjanmaan piirin kuntavaalien aloitustapahtuma KUNTAVAALIKUTSUNNAT järjestetään 7.3. klo 13-15 Kokkolan kaupungintalolla.
Paikalla ovat Jussi Halla-Aho ja Mauri Peltokangas.

Kirjoitettu 5.12.2019

Keski-Pohjanmaan Perussuomalaisten johdossa jatkaa Timo Sillanpää

Keski-Pohjanmaan Perussuomalaiset kokoontui lauantaina 30.11. Kokkolan Villa Elbassa piirin syyskokoukseen. Kokousväki yksimielisesti valitsi Kokkolalaisen Timo Sillanpään jatkamaan piirinpuheenjohtajana v. 2020, samoin valittiin piirihallituksen jäsenet (varat).

Kannuksesta: Kari Virkkala (Lauri Hernesniemi), Vilpas Jylhä (Vesa Hernesniemi)
Pietarsaaresta: Kenneth Enlund (Lars-Erik Höglund), Senja Enlund (Tuula Kiviniemi)
Vetelistä: Jarmo Nykänen (Jussi Mikkola), Kari Arkkukangas (Pekka Koivumäki), Arto Pihlajamaa (Jarno Vähäkainu)
Kokkolasta: Irma Kemppainen (Tarja Palosaari), Boris Nygård (Jorma Hautamäki), Ulpu Keränen (Sari Vuolle), Pekka Puolimatka (Tiia Kivelä), Reijo Väisänen (Tuomo Ojala)
Kaustiselta: Marko Rahkonen (Heimo Hautala), Tuija Lahti-Luopa (Anna-Kaarina Kuorikoski), Vesa Viitala (Raija Läspä), Mika Koskinen (Sami Mäkelä)
Lestijärveltä: Juha Salminen (Hannu Saari)

Toimintasuunnitelmissa on kasvaa myös kuntatasolla suurten puolueiden joukkoon kuten ollaan jo valtakunnallisestikin. Tulemme ottamaan voimakkaasti kantaa erinäisiin päivänpolttaviin aiheisiin, koko maakuntaa puolustaen kuten Soiten kohdalla.

Perussuomalaisten Keski-Pohjanmaan piirin kokous antoi julkilausuman, jolla se haluaa kiinnittää huomiota Soiten hallituskriisiin ja esittää yhdeksi ratkaisukeinoksi Soiten ja kuntien välille solmittavat järjestämissopimukset. Lue julkilausuma täältä: http://keski-pohjanmaa.perussuomalaiset.fi/kannanotto/soitessa-hallituskriisi/

Kuvassa puoluetoimistolta “työmies” Matti Putkonen (vas.), Timo Sillanpää ja kansanedustaja Mauri Peltokangas

Lisätietoja:
puheenjohtaja
Timo Sillanpää
puh. 0400614734
timosillanpaa@nullgmail.com

Kirjoitettu 5.1.2019

Keski-Pohjanmaa järjestäytyi pe 4.1.2019

Kaustisella järjestetyssä Perussuomalaisten Keski-Pohjanmaan piiri ry:n järjestäytymiskokouksessa valittiin uudet toimijat vuodelle 2019.

1. Varapuheenjohtajaksi valittiin Veli-Matti Varila Kaustiselta, 2. varapuheenjohtajaksi Reijo Väisänen Kokkolasta. Piirisihteerinä jatkaa Tuomo Ojala ja taloudenhoitajana Tarja Palosaari, molemmat Kokkolasta. Kotisivuja ja sosiaalista mediaa hoitamaan valittiin Sari Karlström Pietarsaaresta.

Työvaliokuntaan valittiin puheenjohtajisto, piirisihteeri, taloudenhoitaja ja somevastaava. Valiokunnan kokoa kasvatetaan vielä kolmella eduskuntavaaliehdokkaiden tukitiimistä valituilla jäsenillä seuraavassa piirihallituksen kokouksessa.

Uusi hallitus valitsi kokouksessaan myös loput kaksi eduskuntavaaliehdokastaan Vaasan vaalipiiriin. Valituiksi tulivat Ulpu Keränen Kokkolasta ja Lasse Lehtinen Kannuksesta.

Kirjoitettu 9.5.2018

Sy:n Mikael Pentikäinen pestautui hallituksen palkkasoturiksi

Sipilän hallituksen pääpuolueet ajavat työehtosopimusten
yleissitovuuden romuttamista. Hallitus on toteuttamassa kaikki muutkin
Suomen Yrittäjien keskeiset työntekijöiden asemaa rapauttavat
tavoitteet. Hallitus heikentää pienten yritysten työntekijöiden
irtisanomissuojaa sekä mahdollistaa, että yritykset voivat jatkossa
palkata alle 30-vuotiaita määräaikaisesti ilman perusteita
määräaikaisuudelle. Edellytys on, että alle 30-vuotias on ollut
kolme kuukautta työttömänä työnhakijana. Hallituksen esitykset ovat
sekä perustuslain, työoikeuden, ILO-sopimuksen, että EU-direktiivin
vastaisia ja siksi ay-liike on nousemassa barrikadeille ja eduskunnan
keskeiset oppositiopuolueet tekivät asiasta välikysymyksen, muistutti
perussuomalaisten työmies MATTI PUTKONEN.

-Suomen Yrittäjät on aloittanut rahan voimalla työntekijöiden
houkuttelun hylkäämään ammattiliittonsa. Suomen Yrittäjien
toimitusjohtaja MIKAEL PENTIKÄINEN käskyttää jäsenyrityksiä
maksamaan työntekijöidensä puolesta jäsenmaksun liitoista
riippumattomaan työttömyyskassaan (YTK). Pentikäinen tavoittelee
käskyttämisellään ammattiliittojen jäsenmäärän romauttamista.
Järjestäytymisasteen romauttaminen rahan voimalla on puolestaan keino,
jonka päätavoite on vetää matto alta työehtosopimusten
yleissitovuudelta. Minkä tahojen ministerit, SIPILÄ ja ORPO, sekä
heidän palkkasoturinsa, Pentikäinen, kuvittelevat tämän jälkeen
sopivan työrahauhasta?

-Toimitusjohtaja Pentikäinen väitti viimeisintä Suomen Yrittäjien
toimenpidettä operaatioksi sopimusvapauden puolesta. Mitta tuli muka
täyteen, koska ay-liike estää yritysten ja työntekijöiden oikeuden
sopia työehdoista keskenään, ilman yleissitovuuden kahletta.

Yleissitovuuteen sisältyy olennaisesti työrauhavelvoite. Mikäli
yleissitovuus poistuu, niin työrauhavelvoitteesta sovittaan
yrityskohtaisesti. Se johtaisi työmarkkinat vahvimman oikeuden
anarkiaan, josta seuraisi jatkuva yrityskohtainen lakkoaalto. Ainoastaan
yleissitovuus varmistaa yhdenvertaisen kilpailuasetelman kaikille
suomalaisille yrityksille. Yleissitovuus varmistaa työrauhan ja sen,
ettei mikään yritys voi hakea kilpailuetua härskillä palkkojen ja
muiden työehtojen dumppauksella. Siksi yritykset työehtosopimusten
yleissitovuuden murtamisesta ovat edesvastuuttomia, kiteytti työmies
Putkonen.

Kirjoitettu 21.1.2018

Lauranpäiväkahvittelua Keski-Pohjanmaalla

Lauran nimipäivää vietettiin Keski-Pohjanmaalla pullakahvittelun ja makkaranpaiston merkeissä torstaina 18.1.2018. Vaikka sää oli paikoin kylmä ja tuuli viimainen, ei se lannistanut paikallisia aktiiveja ja kahvilla kävijöitä. Kaustisella piipahti vierailulla myös kansanedustaja Ville Vähämäki. Ennakkoäänestys alkoi sopivasti päivää ennen ja Perusteltat ja vaalikojut toivatkin paikalle runsaasti ennakkoäänestämässä käyneitä. Myös jäsenhakemuksia kirjoiteltiin. Perhossa tilaisuus järjestettiin Teboilin kahvilassa ja Kannuksessa Tukkimiehen torilla.

Kaustisella nähtiin myös kansanedustaja Ville Vähämäki.

Vetelissä satoi hieman lunta.

Ennakkoäänet Pietarsaaressa on annettu ja pullakahvit paikallaan.

 

 

Kirjoitettu 10.1.2018

Piirin järjestäytyminen vuodelle 2018

Perussuomalaisten Keski-Pohjanmaan piirin
järjestäytymiskokous pidettiin 4.1.2018 alkaen
klo 19 Hotelli Seurahuoneella Kokkolassa.

Puoluekokouksen jälkeisen jäsenryntäyksen vuoksi aikaisemmin pidetyssä yleisessä kokouksessa oli päätetty piirihallitusta kasvattaa muutamalla lisäpaikalla siten, että jokaista paikallisyhdistyksen alkavaa kahtakymmentä jäsentä kohden piirin jäsenyhdistys saa yhden edustuspaikan piirihallitukseen.

Tämä kaava takasi demokraattisesti myös sen, että jokaisesta paikallisyhdistyksestä on edustus piirihallituksessa. Paikkajaot kunnittain Halsua 1, Kannus 2, Kaustinen 4, Kokkola 5, Lestijärvi 1, Perho 1, Pietarsaari 3, Toholampi 1, Veteli 4. Piirin puheenjohtajana jatkaa Arto Pihlajamaa.

Puoluejohdon uudistumisen tuoma innostus näkyi myös järjestäytymiskokouksen paikkajaoissa. Jokaisesta varapuheenjohtajapaikasta saatiin äänestää ja tiukan kisaamisen jälkeen varapuheenjohtajapaikat jakaantuivat seuraavasti. 1. varapuheenjohtaja Irma Kemppainen, Kokkola. 2. varapuheenjohtaja Sari Karlström, Pietarsaari. 3. varapuheenjohtaja Boris Nygård, Kokkola. Varapuheenjohtajille jaettiin myös vastuualueet, jotta laajan piirin hoitaminen kävisi jouhevasti.

Piirisihteeri valittiin yksimielisesti piirihallituksen ulkopuolelta ja puikkoihin vuodelle 2018 astuu nuori, mutta pitkäaikainen Perussuomalaisten jäsen ja Perusnuorissakin vaikuttanut Lohtajalainen Tuomo Ojala. Taloudenhoitaja niin ikään valittiin yksimielisesti ja pestiin astuu viimevuoden piirisihteeri Tarja Palosaari Kokkolasta.

Tulevan vaaliryppään vuoksi myös työvaliokuntaa kasvatettiin ja vastuuta jaettiin eri puolille maakuntaa. Uusi työvaliokunta koostuu varapuheenjohtajista ja viidestä muusta jäsenestä. Yksimielisesti työvaliokuntaan valittiin varapuheenjohtajien lisäksi Anna-Kaarina Kuorikoski, Vesa Viitala, Mauri Peltokangas ja Tina Lindskog, Kaustiselta ja Tuomo Ojala Lohtajalta. Työvaliokuntaa vetää Boris Nygård.

Vajaa kolme tuntia kestäneessä kokouksessa suunniteltiin piirin toiminta pääpiirteittäin koko vuodeksi ja ensimmäinen isompi rupeama on presidenttiehdokas Laura Huhtasaaren kiertue Keski-Pohjanmaalle sunnuntaina 14.1 ja joka varmistui lopulta sopivasti kokouspäivänä. Laura Huhtasaari kiertää kunnat Pietarsaari, Kokkola, Kannus ja Kaustinen.

Toisin kuin ”huhut” väittävät, eivät Perussuomalaiset tai Perussuomalaisuus ole muuttunut mitenkään, eikä suurta jäsenpakoa ole piirin alueella syntynyt. Nettojäsenmäärä on päinvastoin kasvanut noin viidelläkymmenellä ja kasvaa edelleen. Kiinnostus puoluetta kohtaan on selvästi noussut naisten ja nuorten keskuudessa, joten Perussuomalainen aate on vakaalla pohjalla maakunnassamme.

Edit: Tätä tiedotetta ei julkaistu pyynnöstä huolimatta Keski-Pohjanmaa lehdessä, mutta Sdp:n järjestäytymiskokouksen vastaava tiedote julkaistiin.

 

Kirjoitettu 16.12.2017

Pekasus koulutusta Vetelissä

Piirihallituksen kokous Vetelissä sunnuntaina 17.12.-17 klo 14.00
Vanhameijeri Palokankaantie 30 Räyrinki.

Kaikki vanhat ja uudet Hallituksen jäsenet ja varajäsenet paikalle.

Klo 16:00 Niilo Kärki kouluttaa (Pekasus)

Kaikki piirin valtuutetut ja luottamustehtävissä olevat paikalle!
Koulutus koskettaa kaikkia.

Kirjoitettu 24.8.2017

Lestijärven muikkumarkkinat 26.8-17

Kirjoitettu 16.3.2017

Kaustinen/Veteli

Kirjoitettu 2.3.2017

Toritapahtumia

Kirjoitettu 11.2.2017

Vaalitoimiston avajaiset Kaustisella

Vaalitoimiston avajaiset Kaustisella

Vaalitoimiston avajaiset Kaustisella

Kirjoitettu 11.2.2017

Kokkolan vaalitoimisto

Heippa kaikki !
Vaalitoimisto avoinna tiistaisin kello 10-14, torstaisin kello 14-18 ja lauantaisin kello 10-14 !!!!
Kaikki lämpimästi tervetulleita kahville ja vaaliteemoja miettimään !!!!
PS: Toimiston ns. päivystysvuoroista voi sopia Tarjan tai Boriksen kanssa

Isokatu 15 Kokkolassa

Kirjoitettu 24.1.2017

Makkaratarjoilua Kaustisella

Makkaratarjoilua Kaustisella

Kirjoitettu 24.1.2017

Sote- ja maakuntauudistuksesta koulutusta

Kokkolassa Sote koulutusta

Kirjoitettu 19.1.2017

Toritapahtumia

Toritapahtumia Lesti vaalia

Kirjoitettu 14.1.2017

Perhonjokilaakso nostaa sykettä

Kirjoitettu 14.12.2016

Keski-Pohjanmaan piirin syyskokous 4.12 2016

Perussuomalaisten Keski-Pohjanmaan piiri piti syyskokouksensa sunnuntaina 4.11 Kokkolan Hotelli Kaarlessa.

Paikalla oli piirin jäsenkuntien edustajien lisäksi myös muita Suomen tilanteesta huolestuneita keskipohjalaisia kuuntelemassa ja tenttaamassa eduskuntaryhmän puheenjohtajaa ja kansanedustajaa Sampo Terhoa.

Sampo Terho

Sampo Terho

Terhon terveiset eduskunnasta toivat pientä helpotusta hallituksen tiukkaan politiikkaan ja ydinviesti oli, että perussuomalaiset tekevät edelleen väsymättä töitä köyhien ja pienituloisten asioiden parantamisessa.
Terho joutui vastaamaan tiukkoihin kysymyksiin jotka koskivat mm omaishoitoa, vanhustenhoitoa ja leikkauksia joista valtauutisointi on ollut jokseenkin harhaanjohtavaa.
Myös ulosotossa olevien lähes 500 000 ihmisen järjetön kohtelu työmarkkinoilla ja sen ulkopuolella puhutti.
Terho pyysikin osallistujia lähettämään sähköpostilla askarruttavia asioita suoraan hänelle ja asioista vastaaville ministereille. Ehdotuksia maan tilanteen parantamiseen tuli paljon. Tiukan aikataulun vuoksi Sampo Terho joutui lähtemään ennen virallista kokousta.

Piirin edustajat valitsivat yksimielisesti vuoden 2017 puheenjohtajaksi edelleen Arto Pihlajamaan Vetelin Patanasta.
Piirihallituksen edustajamäärästä keskusteltiin vilkkaasti ja Toivo Mäkelän esityksestä kokoonpano pysyi seitsemässätoista siten että piirihallituksen edustus jakaantuu mahdollisimman demokraattisesti koko Keski-Pohjanmaalla.
Piirihallituksen kokoonpano syntyi yksimielisellä päätöksellä ja ilman äänestyksiä.

Piirihallituksen jäsenet kunnittain sekä henkilökohtaiset varajäsenet suluissa ovat seuraavat:
Kannus ; Lasse Lehtinen ( Seija Tullila), Päivi Pihlajakangas ( Jukka Riippa)
Veteli; Jarmo Nykänen (Pekka Koivumäki)
Pietrasaari ; Kenneth Enlund ( Sari Karlström )
Kaustinen; Mauri Peltokangas ( Pentti Heikkinen) Sami Mäkelä ( Heimo Hautala) Tapani Pollari (Vesa Viitala) Veli-Matti Varila (Anna-Kaarina Kuorikoski)
Lestijärvi ; Juha Salminen ( Hannu Saari)
Kokkola; TimoPajunpää ( Boris Nygård) Reijo Väisänen ( Irma Kemppainen) Mika Kivimaa (Tarja Palosaari ) Markku Kuutti (Timo Sillanpää ) Juha Ruokoja( Pekka Leppälä)
Perho; Valio Huopana( Kalervo Linna )
Halsua; Iiro Jurvansuu( Hannu Melender )
Kruunupyy; Christer Aspvik ( Mats Talus)

Kirjoitettu 14.12.2016

Pekasus koulutusta

Opintokeskus Pekasus järjestää koulutustilaisuuden Ps:n jäsenille la.17.12 alkaen klo:10.00
Kortesjärven Avain Säästöpankin Kaustisen konttorin kerhotiloissa.

Kouluttajana Niilo Kärki
Kahvitarjoilu Tervetuloa.

Kaustisen Perussuomalaiset ry.

pekasus-800x450

Kirjoitettu 28.4.2016

PerusÄijien kevätkokous Kaustisella 23.4.2016

PerusÄijät ry järjestäytyi sääntömääräiseen kevätkokoukseen Kaustiselle 23.4.2016perusäijät kaustinen 1

Ennen kokousta äijät kokoontuivat Kaustisen Halpa-Hallin pihalle Perussuomalaisten Keskipohjanmaan piiri ry:n sekä Perussuomalaisten Naisten aluevastaavan Sinkka Jylhän järjestämään makkarantuoksuiseen toritapahtumaan, jonne saapui myös kansanedustaja Ville Vähämäki.

Teltalla käytiin keskustelua eri yhteiskunnallisista asioista, ja siinä samalla ympäri Suomea tulleet äijät tutustuivat kaustislaisten toimintaan kerätäkseen omille alueilleen uusia visioita ja porkkanoita, joita mahdollisesti voisivat hyödyntää kotonaan kunnallisvaaleja silmälläpitäen.

perusäijät kaustinen 3Taustalla “jytkytti” massiivisella äänellä vanha Zetori kuin muistuttaen keitä PerusÄijät todella on. Ilmapiiri teltalla oli hyvä ja makkara maistui koleassa puolipilvisessä säässä. Samalla saatiin uusia ehdokkaita kunnallisvaaliehdokkaiksi ja jäseniä Perusäijiin.

perusäijät kaustinen 2Toritapahtuman jälkeen olikin hyvä siirtyä Mosala Caravanissa järjestettyyn kevätkokoukseen, jonka ensimmäinen puhuja oli kansanedustaja Ville Vähämäki. Aloituspuheesta aihe soljui kunnallisvaaleihin, joihin paikalliselta veteraanipoliitikko Toivo Mäkelältä tuli yksi ja tärkeä ohje, nimittäin se, että kunnallisvaaleihin saadaan täydet ehdokaslistat. Ville kertoi Kaustisen historiaa Suomen Maaseudun puolueen/Perussuomalaiset ry:n kunnallisvaaleista. Hän totesi kuinka korkeaa täällä kannatus on aina ollut, vaikka itse pääpuolueen kannatus olikin hiponut nollassa. Kaustisella on aina ollut vähintään seitsemän valtuutetun paikkaa. Tälläkin hetkellä Kaustinen on Suomen perussuomalaisin kunta, 11 valtuutettua ja kannatusprosentti 37,3. Lisäksi pohdittiin myös aluevaalien ja presidentinvaalien merkitystä puolueelle.
Ville otti puheeksi myös lähialueen kansanedustajan suuren merkityksen kuntalaisille. Mm. sen miksi Raimo Vistbackan kannatus pysyi korkealla alusta loppuun saakka. Kannatus perustui alueen asukkaiden kuulemiseen ja heidän asioiden hoitamiseen loppuun saakka.

Lopuksi Ville toi terveiset eduskunnasta ja hallituksesta. Hallitusvuodot, kuten taksilupien vapauttaminen, on keksittyä ja hallitus ei tällaista tulisi hyväksymään. Kaupankäyntiä käydään hallituskumppaneiden kesken. Kaikkea emme saa, mutta monessa asiassa silti onnistumme vääntämään niitä asioita, jotka on Perussuomalaisille tärkeitä. Joitain niistä mainitakseni mm. Hanna Mäntylän periksiantamaton SOTE-vääntö, Timo Soinin laittama tulppa pakolaisvirtaan. Samoin maamme puolustusasiat, jotka on Jussi Niinistön lujissa käsissä. Puolueen puolueohjelman tavoitteet on ja pysyy samoina kuin alunperin oli ennen eduskuntavaaleja.
Eikä hävettävää ole myöskään Jari Lindsrömin työllistämisohjelmassakaan.
Perussuomalaiset on vakain puolue hallituksessa, eikä se ole jakaantunut kahtia.

-Koska nyt hallituksessa on tehty vaikeimmat ja kipeimmät päätökset, kohti kunnallisvaaleja mennään rauhallisin mielin, koska löytyy niitä hyviäkin asioita. Tähän mennessä on jo tukittu veropakolaisuus Portugaliin. Nyt kannetaan myös verot siihen maahan missä eläke on kerrytetty kuten Espanjan kanssa on aikaisemmin sovittu.
Ville Vähämäen puheen jälkeen jatkoi Kaustisen paikallisyhdistyksen sihteeri Mauri Peltokangas, joka toivotti PerusÄijät tervetulleeksi Kaustiselle. Kaustinen, 4300 asukkaan kunta, on tullut tunnetuksi mm. nyt 49. kerran järjestettävistä Kansanmusiikkifestivaaleista, samoin täällä on pari kertaa järjestetty Kuninkuusravit. Kunnassa on myös musiikkilukio ja raviopisto. Elinvoimaa kunta hakee maataloudesta, turkistaloudesta sekä kaupankäynnillä keskeisen sijaintinsa ansiosta.
Perussuomalaiset ottaa voimakkaasti kantaa Kaustisella kunnan asioihin ja mennään kuntalaiset edellä. Viimeisimpänä ja näkyvimpänä vääntönä oli estää vastaanottokeskuksen perustaminen kunnan kiinteistöön. Päätös oli ryhmän yhteinen ja perussuomalaisten avuksi tuli vielä neljä keskustan ryhmästä, joten äänestystulos meille oli 15 – 12.

PerusÄijien puheenjohtaja Harri Ahonen toivotti myös kokousväen tervetulleeksi. Paikalle oli ennättänyt 13 Perusäijää eli Markku Papinniemi, Harri Ahonen, Kari Surakka, Pasi Salonen, Jyrki Lohi, Mikko Wikstedt, Seppo Kallunki, Ahti Ortju, Tapani Pollari, Mauri Peltokangas, Markku Kuutti, Ville Vähämäki, Marko Kulpakko sekä vieraaksi tullut Toivo Mäkelä.

Sääntömääräisten asioiden lisäksi lisättiin muutama Perusäijien hallituksessa esittämä asia, mm. se, että kannattajajäseniksi kelpuutetaan myös naisia, mutta ilman äänioikeutta. Päätettiin ottaa myös voimakkaasti kantaa lapsen vieraannuttamisesta toiseen vanhempaan vanhempien eron jälkeen.
Saatetekstinä:

Vieraannuttamien on estettävä lailla. Perussuomalaisten miesjärjestö Perusäijät kannustaa maamme hallitusta kieltämään lapsen vieraannuttamisen toisesta vanhemmastaan.
– Hallitusohjelmassa on luvattu uudistaa lakia lapsen huollosta ja tapaamisoikeudesta siten, että lapsella säilyy myös eron hetkellä oikeus sekä isään että äitiin. Mielestämme tämä voidaan taata parhaiten määrittelemällä lakiin käsite ”lapsen vieraannuttaminen” ja säätämällä se kielletyksi, toteaa Perusäijien puheenjohtaja Harri Ahonen. Tuhannet lapset joutuvat vuosittain kokemaan vanhempiensa eron. Osassa tapauksista toinen vanhemmista purkaa katkeruuttaan estämällä toisen vanhemman ja lasten välisen yhteydenpidon. Vaikka suurin osa eroista sujuukin sopuisasti ja vaikka sovittelulla pystytään ratkomaan joitain tapauksia, jää kuitenkin vuosittain suuri määrä lapsia vaille kunnon yhteyttä toiseen vanhempaan. Samalla katkeavat yhteydet myös isovanhempiin ja muihin sukulaisiin.

– Ei ole lapsen edun mukaista, että aiemmin läheiset suhteet toiseen vanhempaan katkaistaan esimerkiksi tekaistuja insestisyytöksiä keksimällä. Vaikka väitteet tutkinnassa osoittautuisivatkin perättömiksi. Asian selvittäminen kestää kuitenkin aina useita kuukausia ja silloin tapaamiset on jäissä. Normaali lapsen ja vanhemman välinen suhde katkeaa. Aika pelaa vieraannuttajan pussiin ja jo olemassa olevat olosuhteet vakiintuvat. Sitten katsotaan lapsen edun mukaiseksi vahvistaa ne vieraannuttamalla saavutetut olosuhteet, ja perättömiä ilmoituksia tehnyt lähivanhempi saa pahimmillaan jopa yksinhuoltajuuden, puuskahtaa Ahonen.
Puheenjohtaja päätti kokouksen ja kiitti samalla kokousväkeä, Keski-Pohjanmaan piiriä, Kaustisen Perussuomalaisia ja kokouspaikka Mosala Caravania.

Tapani Pollari Kaustisen Perussuomalaiset

Kirjoitettu 11.4.2016

Kevätkokous 2016

riikka kevätkokous

 Perussuomalaisten Keski-Pohjanmaan piiri ry.

10.04.2016
Ullavan Ylikylän Nuorisoseurantalolla
Piirihallituksen kokous sekä sääntömääräinen kevätkokous järjestetty.

Paikanpäälle saapuivat myös Puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo sekä kansanedustaja Reijo Hongisto

Riikan terveiset pääkallopaikalta:

-Vuoden takaisesta eduskuntavaalein alta on Suomessa tilanne muuttunut, jopa niin ettei paluuta entiseen ei ole.
Syynä on maamme taloustilanne, käyrät näyttää siltä että Kreikantilanne on päällä sillä luotto oli että inflaatio korjais osan taloustilanteesta jotaei ole tapahtunut ja vika on kahden edellisen hallituksen aikaansaamattomudesta.
Sekä tämä syksyllä hallitsemattomaks muuttunut turvapaikanhakijoiden pakolaisvirta.

-Mediakritiikki ja niihin uskominen.
Puolueen ohjelma ja tavoittet on täysin samat mitä on puolueohjelmissakin.
Perussuomalaiset on kritisoineet lööppilehtiä sekä valtakunnan isompia mediataloja puolueellissuudesta pitkään, mutta nyt kun on tullu uutisia, esimerkiks ottaen Poliisin määrärahojen leikkaus, siitä on tullu uutista, mutta kun tuleekin päätös että määrärahoja nostetaankin,, niin sellaista uutista ei näykkään missään.
Riikka toivoikin kärsivällisyyttä jäseniltä, ja koittaa jaksaa kritisoida samoin kuin ennenki näitä medioita, sillä ne on vieläkin puolueellisia ja eteenkin PS.ää vastaan, mikään ei ole muuttunut.

-Rutto vai Kolera vaihtoehdot.
Monia ihmetyttää miksi hallitus poisti makeisveron ja sitten tilalle lisäs polttoaineeseen 2 centin verokorotuksen, asia jossa ei tunnu olevan päätä eikä häntää.
Kuitenki kyseessä on EU.n päätös että makeisveroa ei voi periä, ja näin 100 miljoonan menetykselle piti etsiä vaihtoehdot,, ja kaksi tuli kyseeseen, joko alv.n nosto joka olis koskettanut enitis pienituloisia ja vähävaraisia lapsiperheitä tai sitten polttoaineveron nosto, ja Perussuomalaiset kääntyi bensaveronkorotuksen puolelle.
Siihen jätettiin sellainen juttu kuitenkin, jos öljyn maailmanmarkkinahinta nousee, voidaan mahdollisesti poistaa tuo korotus.

-Positiivisuutta, Riikassahan sitä riittää.
Kuten esimerkkinä Suomen velkaantumisen taittuminen saadaan käännettyä jopa kuluvan vuodenvaihteessa, ja kun tämä hallituskausi on ohi, on käyrät aivan toista kuin mitä tähän asti.
Sekä Soteuudistuksen jälkeen, saa kunnallispoliitikot tehdä kuntalaisten eteen töitä eikä ole taakkana enää nykyisen kaltainen taakka.
Mutta samalla maakuntavaalien merkitys kasvaa.

Perussuomalaiset on saaneet asioita läpi, kuten tänään jo uutisistakin saatiin lukea että itärajalla Sallan ja Raja-Joosepin rajat sulkeutuu, muilta kuin venäläisiltä ja ukrainalaisilta. (Tämä oli ohi Riikan puheenvuoron)

Reijon terveiset:reijo kevätkokous

-Maatalousväen vaikeus
Mavi töppäilee ja samalla syyttävät tietokoneitaan toimimattomiks.
Reijo vaatiikin että pitää olla varasuunnitelma ettei tällainen missään nimessä ole mahdollista.
Mavi vaatii viljelijöiltä pilkuntarkkaa selvitystä jotta tukeja maksavat, muuten ei tukeja tule ja niitä liikaa maksettuja tukeja voidaan vuosienki päästä periä takaisin, mutta kun Mavi jättää tuet maksamata, niin sieltä vain todetaan “voi voi” eikä kukaan ole vastuussa.
Nyttekin siellä sivuun siirrety johtaja sai uuden viran ja tilalle palkattiin toinen, ja nyt siellä maksetaan yhden sijaan kahdelle. (Palkkapäivänä varmasti rahat on tilillä).

-Huoltovarmuutta vaatii.
Kotimainen ruantuotanto on säilytettävä sitä ketjua ei saa katkaista, sillä jos jokin kriisi iskee päälle on suomalaisten ruan merkitys kasvaa.

-Suomi seisoo puujaloilla.
Kiistelty metsien yhtiöittäminen, turvaa kotimaisen yrittäjien pyörimisen maamme metsissä ja vielä lisäks sen että se yrittäjä ja mahdollisiman läheltä sitä palstaa mistä puuta hakkuutetaan.
Metsähallitus on vapaa kilpailutukselta,, tänne Suomen metsiin olis tulossa hakkuukoneita maamme ulkopuolelta, ja tämä yhtiöittäminen ei pakoita Suomea siihen.

Sekä luonnonsuojeluliitto olisi halunnu metsiämme suojeluun lisää, ja tuo liitto huomas tuon jutun mitä yhtiöittäminen merkitsee,, eli alkoivat tehdä politiikkaa väärentäen asiakulun niin, että metsiämme oltais myymässä, joka on kuitenkin juuri toisin.

Sanoikin esimerkin, kun joku lappilainen oli ollu yhteydessä ja kysynyt Reijon mielipidettä.
“Hän elää mestästä 52 viikkoa vuodesta, jolla hän hankkii elantonsa itselleen ja perheelleen, sitten joku matkailija tulee viikoks alueelle, ja seuraavana vuonna haluaa tulla takaisin ja vaatii ettei maisema ole muuttunut,, ei yksikään puu ole kaatunut eikä kanerva taittanut niskaansa,, kumpi Reijo on tärkeämpi?”
Johon tottakai oli todennu että tämä yrittäjä.

Tapani Pollari

 

 

Kirjoitettu 1.3.2016

KPO vaalien ehdokkaat

KPO VAALIT

Kirjoitettu 24.11.2015

Piirihallitus 2016

Vuoden 2016 piirihallituksen kokoonpano. Suluissa varajäsen. Järjestys paikkmäärän mukainen.

Kokkola

Irma Kemppainen (Katja Honkala), Markku Kuutti (Timo Sillanpää), Timo Pajunpää (Juha Ruokoja), Reijo Väisänen (Pekka Puolimatka) ja Alpo Ylitalo (Petri Isokoski)

Kaustinen

Sami Mäkelä (Pirjo Viiperi), Urpo Myllymäki (Heimo Hautala), Tina Lindskog (Vesa Viitala) ja Mauri Peltokangas (Tapani Pollari)

Kannus

Päivi Pihlajakangas (Jukka Riippa) ja Antti Somero (Aleksi Hernesniemi)

Pietarsaari

Sari Karlström (Jorma Hartikainen) ja Kim Matkala (Lars-Erik Höglund)

Lestijärvi

Juha Salminen (Hannu Saari)

Toholampi

Mika Kivimaa (Alpo Sammalkangas)

Perho

Toivo Linna (Kalervo Linna)

Veteli

Petri Yli-Pihlajamaa (Urpo Pulkkinen)

 

Kirjoitettu 24.11.2015

Piirin syyskokouksen saldoa

Perussuomalaisten Keski-Pohjanmaan piiri ry piti syyskokouksensa Lestijärven talvisissa maisemissa sunnuntaina 22.11.2015 alkaen kello 13:00. Paikalle oli saapunut viitisenkymmentä jäsentä ympäri maakuntaa. Tilaisuuteen oli kutsuttu puhujiksi ja tilannekatsauksen antajiksi myös kansanedustaja Reijo Hongisto ja puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo.

Suurimmaksi jäsenistön huoleksi muodostui keskustelussa turvapaikanhakijoiden räjähtänyt kasvu, EU:n kaavailema asedirektiivi ja sote-ratkaisu. Reijo Hongisto kertoi puheessaan hallituksen tekevän kaikkensa saadakseen turvapaikanhakijoiden määrän kasvua hidastettua ja hakemusten käsittelyaikaa ja käännytysten aikataulua nopeutettua. Tilanne on huolestuttava koko Euroopassa joka tietenkin heijastuu myös suomen tilanteeseen. Aseharrastajien harmiksi Eu:n kaavailema asedirektiivi toteutuessaan huonontaisi myös suomen puolustusta eikä näin ollen ole Euroopan virkamiesten loppuun saakka ajattelema asia.
– Uhkaa eivät aiheuta luvalliset aseet, vaan juuri ne luvattomat, Hongisto toteaa.

Riikka Slunga-Poutsalo kiitti puheessaan Perussuomalaista kenttätyötä ja aktiiveja hyvästä eduskuntavaalituloksesta todeten, että Perussuomalainen kenttätyö on Suomen paras, eikä sitä jarruttanut edes lehtien keskinkertaiset galluptuloksetkaan, päinvastoin.
– Gallupit eivät edelleenkään äänestä, Slunga-Poutsalo naurahtaa. Soteratkaisu on lähellä Perussuomalaisten isäntäkunta/maakuntamallia joten senkin toteutumisesta voidaan olla ylpeitä.

Keski-Pohjanmaan piirin syyskokous puheenjohtaja Lasse Lehtisen johdolla valitsi vuoden 2016 puheenjohtajaksi äänestyksen jälkeen edelleen Arto Pihlajamaan 15 äänellä, vastaehdokkaana olleen Marko Kulpakon saadessa 11 ääntä. Kokous päätti hallituksen paikkamääräksi 17 + puheenjohtaja ja piirin historian ensimmäistä kertaa näistä paikoista myös äänestettiin. Kokkolaan äänestys toi viisi paikkaa, Kaustiselle neljä, Pietarsaareen ja Kannukseen kaksi. Yhden paikan hallituksessa saivat Veteli, Toholampi, Lestijärvi ja Perho.

Riikka Slunga-Poutsalo

Riikka Slunga-Poutsalo

Reijo Hongisto pitämässä puhettaan

Reijo Hongisto pitämässä puhettaan

Kirjoitettu 13.1.2015

Piirin järjestäysymiskokous

Pulkkisen NS-talo2

Perussuomalaisten Keski-Pohjanmaan piiri ry:n hallituksen järjestäytymiskokous pidettiin sunnuntaina 11.1.2015 alkaen klo 12:00 Vetelin Pulkkisen nuorisoseurantalolla. Hallitus valitsi vuoden 2015 varapuheejohtajat, sihteerin ja taloudenhoitajan seuraavasti. Ensimmäiseksi varapuheejohtajaksi valittiin yksimielisesti Tina Lindskog Kaustiselta, toiseksi varapuheenjohtajaksi äänestyksellä Päivi Pihlajakangas Kannuksesta ja kolmanneksi varapuheejohtajaksi Timo Pajunpää Kokkolasta. Sihteeriksi niin ikään äänesyksellä Petri Yli-Pihlajamaa Vetelistä ja taloudenhoitajaksi Mika Kivimaa Toholammilta.

Järjestäytymisen jälkeen myös vaalitoimikunta kokoontui ja päätti eduskuntavaalikiertue paikoista. Keski-Pohjanmaan eduskuntaehdokkaat nähdään ainakin seuraavilla paikkakunnilla: Kaustinen, Toholampi, Halsua, Lestijärvi, Kokkola, Kannus, Pietarsaari, Lohtaja, Kälviä, Veteli ja Perho. Tarkemmat tiedot tilaisuuksista löydät tapahtumat linkin kautta.

Kirjoitettu 20.11.2014

Arto Pihlajamaa jatkaa piirin puheenjohtajana

Yli-Kannuksen kylätalolla 16.11 järjestetyssä piirin syyskokouksessa Veteliläinen Arto Pihlajamaa valittiin äänestyksen jälkeen jatkamaan Perussuomalaisten Keski-Pohjanmaan piirin puheenjohtajana. Vastaehdokkaana oli Kaustislainen yrittäjä ja kunnanhallituksen jäsen Tina Lindskog. Kokous valitsi piirin toiminnantarkastajaksi Veikko Myllymäen ja varalle Reino Paavolan.

syyskokouksesta

Kokouksen alkuun järjestösihteerit Joukamo Kortesalmi ja Pekka Kataja, sekä kansanedustaja Vesa-Matti Saarakkala luovuttivat puolueen numeroidut pöytästandardit pitkäaikaisille ja ansioituneille puolueaktiiveille Arto Pihlajamaalle ja Urpo Myllymäelle. Puolueen 20-vuotisen historian aikana viirejä on jaettu runsaat kolmesataa, joten mitenkään mitättömästä muistamisesta ei siis ole kyse ja joka sai raikuvat aplodit kokousväeltä.

Evästyksiä ja tilannetietoa jakoivat istuvat kansanedustajat Vesa-Matti Saarakkala ja Maria Tolppanen.

 


“Valtiolla Nenäpäivä joka päivä”

Vesa-Matti saarakkala käsitteli puheenvuorossaan Sote-asiaa todeten keskustan Sipilän pettäneen niin itsensä, kuin omansa sote-sovussa.

Neuvotteluissa Sipilä oli ilmoittanut keskustan kannan riippumatta siitä, miten perussuomalaiset asian linjaavat.

Saarakkala paheksui Suomen virkakoneiston löysää linjaa ja silkkaa sanasemantiikkaa Eu:ssa muun muassa maataloustuottajien Venäjän tuontikieltojen haittojen korvaamisesta suomalaisille viljelijöille. Myös kehitysapu sai kritiikkiä.

Esitimme puolet pois kehitysavusta. Nenäpäiväkeräys tuotti päivässä 3,2 miljoonaa. Se kerrottuna 365 päivällä (eli vuodessa) tekee nykykehitysavun määrän eli 1,2 miljardia. Valtiolla on siis nenäpäivä, joka päivä. Näin ei voi jatkua!

 

“Kielitaidoton ei voi työllistyä Suomessa”

Maria Tolppasen viesti kokousväelle käsitteli päähallituspuolueen hymypolitiikkaa, jossa Stubbin hymyn levetessä kokoomuksen kannatus senkun laskee sekä teollisuuden karkaamista Kiinaan ja Intiaan nykyhallituksen täysin päättömän veropolitiikan avittamana.

Alv-velvollisuuden alarajaksi Tolppanen esitti perussuomalaisten vaihtoehtobudjetin mukaista nostoa 20 000 euroon. Myös hallituksen “maahanmuutto työllisyyden edistäjänä” -politiikka sai Tolppaselta osansa.

– Eu on onneksi tullut meidän linjoillemme. Pelkille sosiaalietuuksien kalastelijoille sanotaan kiitos Ei! Täysin kielitaidoton ihminen ei kykene työllistymään meidän työmarkkinoillamme pelkällä zulu-kielellä.

Lopuksi Tolppanen evästi piirin väkeä toteamalla, että

– Meidän ei tarvitse sietää eikä rakastaa jokaista, mutta kaikkien kanssa on tultava toimeen.

 

Kokouksessa käyttivät puheenvuoronsa myös piirin kansanedustajaehdokkaat Aleksi Hernesniemi Kannuksesta, Irma Kemppainen Kokkolasta sekä Marko Kulpakko Kaustiselta.

Aleksi Hernesniemi luetteli sixpack-hallituksen saavutukset: Luottoluokitus on laskenut, työttömyys kasvanut ja yksityinen sektori polkee paikallaan.

Irma Kemppainen penäsi rakenteellisten uudistusten ja konkretian perään sekä vannoi yrittäjyyden nimiin talouden syöksykierteen oikaisemiseksi.

Marko Kulpakko totesi teollisuustuotannon vähentymisen vievän alas myös muita toimialoja hallituksen kikkaillessa, kun samaan aikaan työpaikat valuvat Suomesta ulos.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kirjoitettu 25.10.2014

Piirin syyskokousten saldoa

Piirin jäsenyhdistysten syyskokouksia on pidetty tiheään tahtiin ja uusia hallituksia vuodelle 2015 on muodostettu. Alla olevaa listaa täydennetään sitä mukaa, kun tiedot syyskokousten päätöksistä saapuvat. Jokaisessa syyskokouksessa ovat olleet mukana myös järjestösihteeri Pekka Kataja ja piirin puheenjohtaja Arto Pihlajamaa.

HALSUA

Puheenjohtajana jatkaa Hannu Melender ja varapuheenjohtajaksi valittiin Perussuomalaisissa nuorissakin vaikuttava Iiiro Jurvansuu. Hallituksen muiksi varsinaisiksi jäseniksi valittiin Jenni-Mari Kangas ja Sakari Koskela.

(lisää…)

Kirjoitettu 24.10.2014

Piirin sääntömääräinen syyskokous

Perussuomalaiset syyskokous

Kirjoitettu 22.10.2014

Sari Karlström jatkaa Pietarsaaren PS:n puheenjohtajana

18.10.2014 ravintola Sesamissa pidetyssä sääntömääräisessä syyskokouksessa olivat mukana myös järjestösihteeri Pekka Kataja, piirin puheenjohtaja  Arto Pihlajamaa sekä eduskuntavaaliehdokas Irma Kemppainen. Yhdistyksen muiksi varsinaisiksi jäseniksi valittiin Jaakko Tamminen, Linda Jantunen, Kim Matkala ja Lars-Erik Höglund.