Piirin järjestäytyminen vuodelle 2018

Perussuomalaisten Keski-Pohjanmaan piirin
järjestäytymiskokous pidettiin 4.1.2018 alkaen
klo 19 Hotelli Seurahuoneella Kokkolassa.

Puoluekokouksen jälkeisen jäsenryntäyksen vuoksi aikaisemmin pidetyssä yleisessä kokouksessa oli päätetty piirihallitusta kasvattaa muutamalla lisäpaikalla siten, että jokaista paikallisyhdistyksen alkavaa kahtakymmentä jäsentä kohden piirin jäsenyhdistys saa yhden edustuspaikan piirihallitukseen.

Tämä kaava takasi demokraattisesti myös sen, että jokaisesta paikallisyhdistyksestä on edustus piirihallituksessa. Paikkajaot kunnittain Halsua 1, Kannus 2, Kaustinen 4, Kokkola 5, Lestijärvi 1, Perho 1, Pietarsaari 3, Toholampi 1, Veteli 4. Piirin puheenjohtajana jatkaa Arto Pihlajamaa.

Puoluejohdon uudistumisen tuoma innostus näkyi myös järjestäytymiskokouksen paikkajaoissa. Jokaisesta varapuheenjohtajapaikasta saatiin äänestää ja tiukan kisaamisen jälkeen varapuheenjohtajapaikat jakaantuivat seuraavasti. 1. varapuheenjohtaja Irma Kemppainen, Kokkola. 2. varapuheenjohtaja Sari Karlström, Pietarsaari. 3. varapuheenjohtaja Boris Nygård, Kokkola. Varapuheenjohtajille jaettiin myös vastuualueet, jotta laajan piirin hoitaminen kävisi jouhevasti.

Piirisihteeri valittiin yksimielisesti piirihallituksen ulkopuolelta ja puikkoihin vuodelle 2018 astuu nuori, mutta pitkäaikainen Perussuomalaisten jäsen ja Perusnuorissakin vaikuttanut Lohtajalainen Tuomo Ojala. Taloudenhoitaja niin ikään valittiin yksimielisesti ja pestiin astuu viimevuoden piirisihteeri Tarja Palosaari Kokkolasta.

Tulevan vaaliryppään vuoksi myös työvaliokuntaa kasvatettiin ja vastuuta jaettiin eri puolille maakuntaa. Uusi työvaliokunta koostuu varapuheenjohtajista ja viidestä muusta jäsenestä. Yksimielisesti työvaliokuntaan valittiin varapuheenjohtajien lisäksi Anna-Kaarina Kuorikoski, Vesa Viitala, Mauri Peltokangas ja Tina Lindskog, Kaustiselta ja Tuomo Ojala Lohtajalta. Työvaliokuntaa vetää Boris Nygård.

Vajaa kolme tuntia kestäneessä kokouksessa suunniteltiin piirin toiminta pääpiirteittäin koko vuodeksi ja ensimmäinen isompi rupeama on presidenttiehdokas Laura Huhtasaaren kiertue Keski-Pohjanmaalle sunnuntaina 14.1 ja joka varmistui lopulta sopivasti kokouspäivänä. Laura Huhtasaari kiertää kunnat Pietarsaari, Kokkola, Kannus ja Kaustinen.

Toisin kuin ”huhut” väittävät, eivät Perussuomalaiset tai Perussuomalaisuus ole muuttunut mitenkään, eikä suurta jäsenpakoa ole piirin alueella syntynyt. Nettojäsenmäärä on päinvastoin kasvanut noin viidelläkymmenellä ja kasvaa edelleen. Kiinnostus puoluetta kohtaan on selvästi noussut naisten ja nuorten keskuudessa, joten Perussuomalainen aate on vakaalla pohjalla maakunnassamme.

Edit: Tätä tiedotetta ei julkaistu pyynnöstä huolimatta Keski-Pohjanmaa lehdessä, mutta Sdp:n järjestäytymiskokouksen vastaava tiedote julkaistiin.

 

Kirjoitettu 10.1.2018

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa