Perussuomalaisten Keski-Pohjanmaan piiri valitsi Timo Sillanpään jatkokaudelle puheenjohtajan tehtäviin

Keski-Pohjanmaan Perussuomalaiset kokoontui syyskokouksessa 19.12.2021 ja valitsi uuden piirihallituksen vuodelle 2022. Piiri valitsi yksimielisesti nykyisen puheenjohtajan, Timo Sillanpään jatkamaan piirin puheenjohtajan vuonna 2022. Sillanpää nostaa keskeisiksi tavoitteiksi piirin toiminnassa vuonna 2022 Perussuomalaisten vaikutusvallan kasvattamisen.

”Perussuomalaisia kuunnellaan paremmin ja meidän näkemyksemme huomioidaan päätöksentekoprosesseissa. Tämä muutos on seurausta hyvin menneistä kuntavaaleista maakuntamme alueilla. Perussuomalaiset on jatkossa tärkeä päättäjä Keski-Pohjanmaan alueella.” – Sillanpää toteaa.

Piirikokousta kunnioitti läsnäolollaan puolueen puheenjohtaja Riikka Purra yhdessä 2. varapuheenjohtaja Mauri Peltokankaan ja puoluesihteeri Arto Luukkasen kanssa. Purra puhui kokousväelle siitä, miten nykyinen sote-uudistus aluevaaleineen ei tule ratkaisemaan perusterveydenhuollon ongelmia. Purralle suomalaisten asettaminen ensin on keskeisin periaate, jonka pitää ohjata päätöksentekoa myös aluetasolla.

Lisäksi piirin vuosikokous hyväksyi julkilausuman Keski-Pohjanmaan aluevaaliorganisaation rakenteesta. Perussuomalaiset esittää organisaatiomalliksi nk. lautakuntamallia, jossa toteutuu valtuuston edustus ja läsnäolo aluevaltuuston päätöksenteon valmisteluvaiheessa. Keski-Pohjanmaan Perussuomalaiset suhtautuvat kielteisesti kaavailtuun neuvottelukuntamalliin, jossa aluevaltuustoon valituilla ei ole päätösvaltaa asioihin. Perussuomalaiset vaatii demokraattista päätöksentekoa, jossa aluevaltuusto ei ole vain kumileimasin, vaan päätöksenteon valmistelu ja toimeenpanovaiheessa tulee näkyä aluevaltuutettujen valta, joka on vaaleissa saatu.

Keski-Pohjanmaan Perussuomalaisten piirin toiminta kattaa koko maakunnan alueen Kokkolasta Lesti- ja Perhojokilaaksoon sekä Kruunupyyn että Pietarsaaren seudun paikallisyhdistyksiin asti.

Kirjoitettu 19.12.2021

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa